Houten 15 jaar Fairtrade gemeente

12 februari 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Houten 15 jaar Fairtrade...

De gemeente Houten heeft haar titel als Fairtrade Gemeente voor de komende twee jaar weten te verlengen. Dit betekent bovendien dat Houten dit jaar al 15 jaar Fairtrade Gemeente is.

Houten was in 2009 een van de eerste die Fairtrade Gemeente werd. “Daar mogen we zeker trots op zijn”, aldus wethouder Paul van Ruitenbeek. “Ik ben dan ook heel blij met de inzet van de Fairtrade Werkgroep”.

Volgens de jury van de landelijke organisatie voldoet Houten aan alle gestelde criteria om de titel als fairtrade gemeente te kunnen verlengen. Belangrijk daarbij is de inzet van de Fairtrade Werkgroep, die in haar activiteiten met subsidie wordt ondersteund door de gemeente. De werkgroep organiseert jaarlijks verschillende activiteiten om het belang van fairtrade producten onder de aandacht van Houtenaren te brengen.

Fairtrade
Fairtrade producten zijn allemaal gemaakt met respect voor mens én milieu. Dat betekent dat een eerlijke prijs wordt betaald voor arbeid en product, zodat de makers een fatsoenlijk bestaan kunnen opbouwen. Bovendien wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met effecten op het milieu.


Juryrapport
Willy Wagenmans, voorzitter vd werkgroep, overhandigt het juryrapport van de bevindingen over hoe fairtrade Houten is aan wethouder van Ruitenbeek, die op zijn beurt alle vrijwilligers trakteert op een reep Tony Chocolonely, als attentie voor hun inzet.

Verschillende activiteiten
Voorbeelden van activiteiten die werkgroep organiseert, zijn de inzameling van fairtrade producten voor de Voedselbank in de Fairtradeweek in voor- en najaar, en een kennisquiz over de productie van kleding of over kinderarbeid tijdens de activiteitenmarkt. Ook biedt de werkgroep samen met de Wereldwinkel gratis de theatershow ‘Wow de zee is van plastic’ aan basisscholen aan. De werkgroep bestaat uit zo’n tien vrijwilligers, maar heeft altijd ruimte voor extra ondersteuning.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love