Hoe is de huidige situatie in de Houtense verpleeghuizen?

29 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Hoe is de huidige...

De afgelopen dagen zijn er veel berichten verschenen over de situaties in de verpleeghuizen in Houten. Op Houten FM vertelt Margot Gerrits, voorzitter crisisteam Zorgspectrum Houten over de situatie.

Hoe is de situatie in Houten? ‘In het Haltna Huis is het rustig, er wordt veel getest maar tot nu toe zijn er geen besmettingen. In Het Houtens Erf zijn veel besmettingen, het is daar groepswonen, dus bewoners komen sneller met elkaar in aanraking. Nu zijn de positief geteste personen gescheiden van de andere bewoners om nog meer besmettingen te voorkomen’ aldus Gerrits.

We krijgen ook vragen binnen van mensen die positief zijn getest en langs willen bij hun moeder want die is ook al positief getest, natuurlijk weigeren we dat.

Gerrits merkt dat veel bezoekers de corona maatregelen niet goed begrijpen. Zo krijgt ze regelmatig de vraag binnen of je mag langskomen als je positief bent getest.  Gerrits: ‘We krijgen ook vragen binnen van mensen die positief zijn getest en langs willen bij hun moeder want die is ook al positief getest, natuurlijk weigeren we dat. Mensen moeten dan binnen blijven anders blijven er besmettingen bij komen.’

Hoe moet het met mensen die verzorgt moeten worden maar wel in quarantaine zitten? ‘We verzorgen de mensen met een chirurgisch mondkapje, ook dragen ze een schort voor extra bescherming‘.

Waarom zijn er meer besmettingen in Houtens Erf? ‘Houtens erf is echt een verpleeghuis en daar zitten kwetsbare mensen. Ook de woonvorm is anders, in Het Haltna Huis woon je in je eigen kamer dat is anders bij Het Houtens Erf’ aldus Gerrits.

Worden er mensen behandeld? ‘De meeste mensen in Het Houtens Erf hebben een Niet Behandel verklaring, dus die behandelen we niet. Als ze het wel willen sturen we ze door naar het ziekenhuis.’

Wat gebeurt er als personeel klachten heeft? ‘Dan word je niet ingezet. Bij milde verkoudheidsklachten moet het personeel zich laten testen. En je werkt met alle beschermde middelen mochten we je dienst niet kunnen vervangen en je hebt milde klachten. Want dat komt ook voor, maar zodra je positief getest bent blijf je thuis’ aldus Gerrits.

Beluister het volledige interview met Margot Gerrits

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love