Hoe gevaarlijk is de bussluis op de Koedijk?

23 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Hoe gevaarlijk is de...

Afgelopen zaterdagnacht, 17 april 2021 is er op de Koedijk in Houten een scooterrijder ernstig gewond geraakt omdat hij een gat in de bussluis over het hoofd heeft gezien. Afgelopen week kreeg één van onze verslaggevers via een directe vriend van het slachtoffer te horen dat de scooterrijder in coma in het ziekenhuis ligt met een schedelbasisfractuur.

Burgemeester Isabella heeft direct na het ongeluk een bericht aan de jongen gestuurd met het aanbod om met de moeder van het slachtoffer naar de bussluis te gaan.

Het staat voor iedereen vast dat deze jongen hier niet met zijn scooter had mogen rijden omdat hij een duidelijk waarschuwingsbord waarop de bussluis stond aangekondigd, genegeerd heeft. Tegelijk blijkt door het ongeluk dat de verkeerssituatie op de Koedijk een levensgevaarlijke situatie kan veroorzaken.

Aan CDA-wethouder Kees van Dalen werd door de verslaggevers van Omroep Houten de vraag voorgelegd of dit ongeluk voor de gemeente Houten een reden is om naar de verkeersveiligheid van deze bussluis te kijken.

De bussluis bestaat uit een gat in het midden van de weg met aan beide zijden een strook asfalt. Een bus kan zonder problemen deze hindernis passeren, voertuigen met een kortere wielas niet. Hier zijn veiligere alternatieven voor. Kan de gemeente door de weg anders in te richten zo’n verschrikkelijk ongeluk in de toekomst voorkomen?

De wethouder gaf aan dat er op de plek van het ongeluk direct al onderzoek is gedaan en dat daar ook duidelijk uit naar voren kwam dat er niets mis is met de bebording.
Kees van Dalen: “Verkeerskundig klopt de huidige situatie maar of er een slimmere oplossing voor de huidige situatie is zal later nog naar worden gekeken.” Om hier uiteindelijk aan toe te voegen: “een situatie als deze willen wij in ieder geval niet nog een keer”.

Omroep Houten zal over enkele weken bij de gemeente informeren naar de uitkomsten van het onderzoek.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love