herinrichting Honswijkerplas

26 juni 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. herinrichting Honswijkerplas

De Honswijkerplas bij Tull en ’t Waal is voor inwoners van Houten en omgeving al jaren een favoriet recreatiegebied aan de Lek. Het is een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. Tenminste nog tot 2027 wordt gewerkt aan de voltooiing en waar nodig de herinrichting van het gebied, met zandstrand dat zich uitstrekt over ruim 600 meter. De overige bijna twee en een halve kilometer tellende strook langs het water wordt ingenomen door zonne- en speelweides met picknickbanken.

De aanleg wordt gefinancierd uit de winning van bijna 3.000.000 kubieke meter zand en 250.000 kuub klei. Grondstoffen die verwerkt worden tot beton. Op eenzelfde manier komt de Schalkwijker Buitenwaard bijna 7 kilometer verderop aan de Lek tot ontwikkeling.

De Honswijkerplas heeft een oppervlakte van zo’n 50 hectare en biedt ruimte aan meer dan alleen recreanten die komen zonnen en zwemmen. Een verscheidenheid aan reptielen, vogels en zoogdieren heeft er een prettige leefomgeving gevonden. Het gebied ligt er uitnodigend bij voor wie aan het water wil zonnen en nu en dan een verfrissende duik wil nemen.

 

 

Het gebied blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love