Heb jij al een boom gekocht voor in de achtertuin?

20 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Heb jij al een...

Bij Omroep Houten staan lokale initiatieven centraal en al helemaal tijdens de zaterdagmiddag radiouitzending van Enthousiasper waarin iedere uitzending wel een lokale ondernemer of initiatief aan het woord komt om te praten over een bijzonder initiatief. Deze week spraken Jasper & Steffie met Isabel Kruisheer van Plan Boom Utrecht die ism de gemeente Houten voor het tweede jaar op rij een boompjesactie opgestart hebben.

Ook dit najaar krijgen de inwoners uit onze gemeente weer de mogelijkheid om met hoge korting boompjes voor in de tuin te kopen. Plan Boom organiseert namelijk ook dit jaar weer samen met de gemeente Houten een mooie actie voor de Houtense inwoners die wat extra groen in hun tuin kunnen gebruiken. Plan Boom heeft zich namelijk als doel gesteld om in heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen te planten waarbij iedereen kan bijdragen. Isabel legt uit dat ze de bewoners van de gemeente Houten ondersteunen in het aankopen van bomen door ze 50% korting te geven op het aankoop bedrag.

Vorig jaar zijn er verschillende fruitbomen verkocht waaronder appelbomen en dit jaar verkoopt de organisatie ook perenbomen. “De gemeente Houten is van oudsher echt een plek voor fruitbomen en wij vinden het erg leuk omdat weer een beetje terug te brengen” laat Isabel met enthousiasme weten tijdens het interview. Het is natuurlijk ook super leuk om een boom in je eigen tuin te hebben staan waar je uiteindelijk letterlijk en figuurlijk zelf de vruchten van kan plukken. Daarnaast zorgt zo’n boom in de tuin natuurlijk voor de nodige schaduw in de zomer en voor meer biodiversiteit in de tuin.

De kosten om mee te doen aan dit project zijn (ook in deze lastige economische tijd) goed te overzien. De oudere bomen zijn iets duurder maar jonge bomen zijn al te kopen vanaf 12,50. Zelfs is er rekening gehouden met de wat kleinere tuinen omdat er ook een “boompjes voor beginnerspakket” aangeboden wordt door Plan Boom en hier zitten jonge inheemse boompjes in van 40 centimeter per stuk. Ook op dit pakket krijgen alle Houtenaren 50% korting waardoor je ook dit pakket voor 12,50 aan kan schaffen en dit pakket is bijvoorbeeld ook heel makkelijk met de buren te delen waardoor je deze kosten nog verder kan verdelen onder meerdere gezinnen.

Kijk voor alle informatie over deze mooie actie inclusief de kosten voor alle boompjes op de website van Plan Boom en luister via onderstaande link het gehele interview terug dat Jasper & Steffie afgelopen zaterdag hadden met Isabel:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love