Handhaving bij sportclubs ‘niet te doen’

3 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Handhaving bij sportclubs ‘niet...

Handhaving bij sportclubs blijft lastig, dat laat Kees Hogenes weten op Houten FM. Sinds 29 september mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij de sportclubs maar in praktijk is dat lastig bij te houden. 

Bij F.C. Delta Sports ’95 proberen ze er goed op te letten. Kees Hogenes: ‘Ik was vanmorgen om 08:00 uur op de club om eens te kijken hoe zich dat ontwikkeld. Ik ken heel veel ouders en aan heb ik gevraagd: wat vind je er nou van? Ze lieten weten dat ze het jammer vinden maar het is nu eenmaal zo’.

Maar hoe weet je nu wie wel en niet het sportcomplex op mag? ‘Als je dan bij het hek staat en je ziet mensen komen, dan zijn teams in sportkleding goed herkenbaar. Maar als het gaat om een enkeling die alleen het terrein op komt.. dat gaan we echt niet handhaven door te vragen: bent u daar of daar van, dat is niet te doen’ aldus Hogenes.

Vanaf 29 september gelden de regels dat bezoekers niet welkom zijn bij sportclubs. De Rijksoverheid laat weten: ‘Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken’.

Hogenes laat weten dat er bij veel wedstrijden mensen bij staan, het gaat daarbij om mensen die de sporters naar de clubs brengen en dan toch het terrein opkomen. Delta Sports laat weten daar nog geen handhaving voor in te zetten . ‘Je hebt te maken met mensen die hun teams komen vergezellen en dat is lastig‘ aldus Hogenes.

Beluister het interview hieronder

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love