Groep Aanen start nieuwe politieke partij

22 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Groep Aanen start nieuwe...

Groep Aanen neemt deel aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 onder de nieuwe naam: NatúúrlijkHouten. Zaterdag 20 november 2021 ging deze nieuwe partij officieel van start met de introductie van het logo en de website. Vanwege corona vond deze aftrap plaats tijdens een kleinschalige bijeenkomst in Cultuurhuis Schoneveld. Op het gebied van lokale partijen is er inmiddels dus best veel te kiezen in Houten.

 NatúúrlijkHouten geeft aan -volgens eigen zeggen- zich in te zetten voor een lokale samenleving voor en van de inwoners en ondernemers. Een gemeente Houten waarin sociale samenhang, gemeenschapszin, leefbaarheid en duurzaamheid centraal staan. Met de menselijke maat als uitgangspunt. Net zoals de basisbeginselen en de visie waarop Houten is ontworpen en waar ze zo trots op zijn.

Vitale samenleving
De missie van NatúúrlijkHouten is dat Houten met alle kernen een vitale samenleving blijft, vooruitstrevend en toekomstbestendig. Waar inwoners betrokken zijn bij elkaar en plezierig kunnen leven in een gezonde leefomgeving. Belangrijke thema’s zijn wonen, bouwen, duurzaamheid, samenleven en de politieke bestuurscultuur.

Stem van ú, de inwoner
Een van de initiatiefnemers van NatúúrlijkHouten is Marian Aanen. Zij heeft het proces van de Ruimtelijke Koers van dichtbij meegemaakt en ervaren dat de inbreng en visie van inwoners en ondernemers onvoldoende gezien, gehoord of begrepen werd in het politieke proces. Zij vertrok ruim een jaar geleden uit de Houtense CDA-raadsfractie en vormde de Groep Aanen om het tegengeluid over de Ruimtelijke Koers te versterken.

Marian Aanen: “NatúúrlijkHouten wil samen met ú en namens ú de lokale politiek versterken. In Houten is een enorme kracht, kennis, kunde en kwaliteit aanwezig. Zowel onder inwoners als het bedrijfsleven. Die willen we optimaal benutten en inzetten ten dienste van de lokale samenleving.”

 Grootste ledenpartij
Achter de schermen is afgelopen maanden hard gewerkt aan de oprichting van de nieuwe politieke partij. Zo is er een bestuur benoemd en een kandidatencommissie samengesteld. Daarnaast zijn diverse expertgroepen bezig met het verkiezingsprogramma en is een campagneteam aan de slag gegaan.

Hans Bruning, voorzitter bestuur NatúúrlijkHouten: “We hebben de ambitie om de grootste ledenpartij van Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal te worden. Immers, hoe meer leden, hoe meer we weten, hoe beter we die geluiden kunnen inbrengen in de lokale politiek. Samen bouwen we aan een Houten waar het prettig wonen, leven, werken, leren en ontspannen is. Voor alle inwoners van nu en van de toekomst. En samen met die inwoners. Word dus snel lid, dan telt uw geluid en straks uw stem ook mee.

Meer informatie over NatúúrlijkHouten, de missie en standpunten, kunt u lezen op de website www.natuurlijkhouten.nl.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love