Goede opbrengst slaapzakkenactie Oekraïne

13 januari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. Goede opbrengst slaapzakkenactie Oekraïne

De kerken in Houten hebben hulpgoederen ingezameld en ruim € 12.000,- opgehaald voor “de vrouwen uit Irpin”, Oekraïne. Van de opbrengsten zijn warme slaapzakken, lakenzakken, winterjassen, skibroeken en powerbanks gekocht. Frans de Witte en Bever Sport gaven korting op de aankopen. Bakker Michel doneerde enkele kilo’s gevulde bonbons.

De bombardementen maken dat er veel spullen nodig zijn
Door zware bombardementen in het begin van de oorlog zijn vele inwoners van Irpin, een voorstad van Kiev, in Oekraïne dakloos geworden. Ook zijn er veel vluchtelingen uit oost Oekraïne. De energievoorziening is gebrekkig. Een groep van 100 vrouwen uit de stad helpt waar dat kan. Zij maken brandertjes van parafine, camouflagenetten, breien sokken, verzamelen warme kleding etc. Dankzij de gulle gevers uit Houten en omgeving (zelfs uit het buitenland) is hun werk een beetje makkelijker geworden.

De ene na de andere kerk haakt aan
De Migrantenwerkgroep van de Rooms-katholieke geloofsgemeenschap in Houten startte de inzamelingsactie Voor de Vrouwen van Irpin in het najaar van 2022. Tijdens een optreden van het Oekraïense koor Chervoni Korali in deze kerk sprak Mirjam Kuiper, gemeentelid van de Protestantse Gemeente Houten Iryna Leonelko, contactpersoon voor de Vrouwen van Irpin. Mirjam plaatste een oproep op Instagram. Els Tove betrok de Evangelie Gemeente Houten. Het bericht is via sociale media verspreid en zo kwam er ook royale respons van gelovigen uit andere kerken, met name uit de PGH ‘de Opstandingskerk’, De EGH, NGK De Lichtboog en de HGH De Sionkerk. Ook zijn vele giften van onbekende sponsoren ontvangen.

De laatste zending goederen is op maandag 9 januari naar het distributiepunt van Stichting De Leeuw in Mijnsherenland gebracht. Van daaruit zullen de spullen naar Oekraïne worden vervoerd. De dames uit Irpin waarderen de gaven zeer en sturen de hartelijke groeten naar Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love