Gezellige Brinkmarkt in Schalkwijk

25 juni 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Gezellige Brinkmarkt in Schalkwijk

Parkeren bij Pand Pannenkoek, even het oude boogbruggetje over, en dan was je er – de pittoreske Brink in Schalkwijk. Afgelopen zaterdag was het warm, maar onder het groene bladerdak van het oude  dorpshart was het prima toeven. De essen en platanen boden heerlijke  schaduwplekken voor bezoekers van de Brinkmarkt.

Zij troffen een uitgebreid aanbod van allerhande tweedehands goederen. Uitgestald in en achter kramen, in kuubkisten of gewoon in het groen: een meubelboulevard rondom de dorpspomp, even verderop een uitgebreide collectie “vinted” dameskleding per kilo, hangend aan honderden haakjes tussen de bomen. Of een collectie oude schoolspullen van de plaatselijke Michielschool. De geur van vers gebakken wafels, een heuse Brink Bistro met grote picknicktafels op het  grintplein van het oude kerkje. Kunst, kitsch en curiosa.

De vrolijke noten van het Schalkwijkse draaiorgel “de Wimmies” gaven het geheel een typisch gemoedelijke sfeer. Als het draaiorgel zweeg was het weer tijd voor een rondje Rad van Avontuur – waar tal van kinderen trappelden om te helpen om het Rad van Avontuur een zwieper te geven.

Traditiegetrouw verrichte de burgemeester de trekking van de grote loterij. Voor Gilbert Isabella, burgervader van heel Houten en logischerwijs vaak actief binnen de rondweg was dit overigens de eerste keer. De markt is vanwege corona een aantal jaren niet gehouden, Isabella was zichtbaar in zijn nopjes dat hij dit nu een keer kon doen in zijn woonplaats Schalkwijk.

De opbrengst van de verkochte spullen van de Michielschool is geheel voor de school zelf. Het overige saldo van de markt is in gelijke delen bestemd voor onderhoud van de oude kerk, stichting Dorcas en het nieuwe woonproject “De Droom van Schalkwijk”. Binnenkort wordt de eerste paal geslagen van dit ouderinitiatief in het groen met wonen, dagbesteding en een familiehuis. Via een projectkraam kon van de plannen kennis worden genomen. Inclusief sponsorgelden van diverse Schalkwijkse ondernemers is de verwachte opbrengst ruim € 6.000,- .

Voor het eerst op de Brinkmarkt was er ook Vintage per Kilo. Een groot succes, met de  ingebrachte kleding werd bijna 800 euro opgehaald voor de goede doelen. De kleding die met  een kiloprijs werd verkocht bracht flink wat mensen op de been. Moeder op dochter op  kleindochter werden gemobiliseerd om leuke kledingitems te scoren.

Volgend jaar is Vintage per Kilo weer present op de Brinkmarkt.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love