Generator uit Houten veilig in Oekraïne afgeleverd

23 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Generator uit Houten veilig...


De generator en medicijnen die met de opbrengsten van een benefietconcert van het Lysenko koor zijn gekocht, zijn dinsdag 22 maart afgeleverd bij het ziekenhuis in Dolyna (Oekraïne). Het apparaat werd met een grote kraan van de trailer getild en op de juiste plaats neergezet. Onder belangstelling van het stadsbestuur, medewerkers van het ziekenhuis en de lokale pers heeft een priester de generator ingezegend. Een bestelbus van het ziekenhuis werd tot de nok toe vol geladen met meegebrachte medicijnen.

Michiel van Liere, Bram Bosshardt en Stefan Mironjuk vertrokken zondag 20 maart uit Houten met de generator en medicijnen. De grensovergang van Polen naar Oekraïne kon snel worden genomen toen de grensbewakers zagen dat ze een generator kwamen brengen. Michiel: “In plaats van de gebruikelijke wachttijd van minimaal drie uur, waren we in 20 minuten de grens over.”

De dankbaarheid van de Oekraïeners is enorm. Zowel het stadsbestuur als de directie van het Dolyna ziekenhuis hebben hun erkentelijkheid uitgesproken. Ze waren zichtbaar geëmotioneerd door de betrokkenheid en gulheid van de mensen die een bijdrage hebben geleverd.
Bij een rondleiding door het ziekenhuis bleek dat er een dramatisch tekort is aan goede medische apparatuur om de verwachte toestroom van slachtoffers van de oorlog op een goede manier te kunnen behandelen. Om deze nood te lenigen is het nog steeds mogelijk om een financiële bijdrage over te maken via www.lysenko.nl

Bram: “Het voortdurend afgaan van het luchtalarm zorgde voor veel stress bij de bewoners en onszelf. De missie is gelukkig tot een goed einde gebracht zonder enige vertraging of ernstig problemen. Dinsdag avond zijn we de Oekraïens-Poolse grens weer overgestoken en zijn we uit het oorlogsgebied veilig teruggekeerd naar de Europese Unie. Dit tot grote opluchting van familieleden, vrienden en bekenden.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love