Geen streekmarkt in kerstsfeer

11 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Geen streekmarkt in kerstsfeer

Enkele weken geleden lagen de kaarten geschud op tafel en leek niets in de weg te staan om de succesvolle streekmarkten een vervolg te geven. In kerstsfeer zou het Plein in het Oude Dorp decor zijn voor nog meer ondernemers om hun waar aan te prijzen. Zangkoortjes moeten het evenement opluisteren en de Kerstman krijgt een hartelijk welkom. Glühwein, oliebollen, chocolademelk, kerstkransjes en een metershoge kerstboom. Kortom, het Plein ademt Kerst.

Niets is minder waar. De organisatie krijgt te maken met het nog steeds om zich heen slaande covid-19 virus en ziet zich genoodzaakt de kaarten weer weg te bergen en alle deelnemers af te zeggen. Is de sfeer van kerst daarmee opgeborgen of gloort er toch nog licht?

Met een donatie van Rotary Club Houten, medewerking van lokaal hoveniersbedrijf RB-tuinen en uitvaartonderneming Monuta is de muziektent op het Plein opgetuigd met kerstverlichting en een kerstboom. Onder de kerstboom geen cadeautjes om uit te pakken, maar een mand met plastic kerstballen. Wie dat wil kan zo’n kerstbal voorzien van een herinnering aan een dierbare, in de kerstboom hangen. De herinneringsboom zal blijven staan tot zes januari. De kerstballen met daarin de persoonlijke boodschap kunnen dan mee naar huis genomen worden om komende jaren thuis de kerstboom op te sieren.

Geen streekmarkt in kerststijl dus op het Plein, maar wel een kerstgevoel.

Naar verwachting zal in april volgend jaar de aftrap worden gegeven voor een reeks streekmarkten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love