Geen Liniepont dit seizoen!

25 mei 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Geen Liniepont dit seizoen!

Bron: Omroep Houten

De Liniepont zal dit seizoen niet meer varen. Door de aanhoudende corona maatregelen en de steeds duidelijker wordende signalen vanuit een aantal vrijwilligers is een onderzoek ingesteld onder de schippers en kaartverkopers. De uitslag hiervan is dat een groot gedeelte van de vrijwilligers niet beschikbaar is voor dit seizoen.

Het merendeel van de bemanningsleden horen zelf tot de risicogroep. Inmiddels is gebleken dat de pontjes kunnen worden beschouwd als een vorm van openbaar vervoer (OV) met de bijbehorende restricties. Alle mensen op de pont moeten 1,5 meter afstand houden, passagiers en bemanning moeten een (zelf meegenomen) mondkapje dragen en de capaciteit van het veer wordt tot 40% teruggebracht.

Deze condities leiden ertoe dat niet op een fatsoenlijke manier gevaren kan worden. Ook niet met aangepaste vaarschema’s. Er zijn dan te weinig bemanningsleden die onder de huidige omstandigheden bereid zijn de veertjes te varen.

In overleg met de betrokken oevergemeenten is besloten de tien fiets- en voetveren niet in de vaart te brengen. Aan de verduurzaming van de vloot wordt gewoon doorgewerkt. In de tussentijd wordt groot onderhoud en dergelijke aan de ponten uitgevoerd. Ter plaatse zal op de bestaande vaarschemaborden de stremming kenbaar worden gemaakt met een uitleg van het niet varen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love