Geen honden belasting meer?

18 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Geen honden belasting meer?

Samen met SGP, ITH, VVD en het CDA heeft Houten Anders! om een onderzoek verzocht naar hoe de hondenbelasting in de gemeente Houten per 1 januari 2023 kan worden afgeschaft. De partijen willen weten wat de voor- en nadelen van een eventuele afschaffing zullen zijn.

SGP, ITH, VVD, CDA en Houten Anders! vragen zich af of de hondenbelasting nog van deze tijd is. Veel gemeenten schaffen de hondenbelasting op dit moment af. De belasting kan niet opeens worden gestopt en dus is er onderzoek nodig hoe dat op een goede manier kan. De motie werd met steun van D66, CU en PvdA aangenomen: 20 stemmen voor en 6 stemmen tegen.

Openbare ruimte

SGP, ITH, VVD, CDA en Houten Anders! zien ook dat de belasting op dit moment wordt ingezet om onder andere de openbare ruimte netjes opgeruimd te houden – vrij van hondenpoep. De afschaffing mag er niet toe leiden dat er bijvoorbeeld hondenpoepoverlast ontstaat en andere verrommeling.

Onderzoek

Vlak voor de zomer besluit de nieuwe gemeenteraad over de afspraken waar de begroting voor het jaar 2023 aan moet voldoen. Het huidige college zal ervoor zorgen dat de nieuwe gemeenteraad dan over voldoende informatie beschikt om een afgewogen besluit over de hondenbelasting te nemen.

Volgend jaar

Afgelopen dinsdag vergaderde de gemeenteraad over de gemeentebelastingen voor het nieuwe kalenderjaar. In 2022 blijft de hondenbelasting nog bestaan. In 2022 zal deze voor een eerste hond € 55,69 bedragen en voor iedere extra hond € 79,09.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love