Geen Gluren bij de Buren!

23 september 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Geen Gluren bij de...

De organisatie van Gluren bij de Buren heeft laten weten dat het evenement niet doorgaat. Door oplopende coronabesmettingen in de regio Utrecht en ook in Houten heeft de organisatie van Gluren bij de Buren Houten in nauw overleg met de gemeente Houten doen besluiten om het festival te annuleren. Het culturele huiskamerfestival stond gepland op zondag 4 oktober door heel Houten.

De organisatie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om Gluren bij de Buren volledig coronaproof plaats te laten vinden. Over alles was nagedacht: minder bezoekers per locatie, registratiesystemen en gezondheidschecks, meer publieke locaties als huiskamers en strenge hygiëne protocollen. Helaas wegen deze voorbereidingen niet op tegen de mogelijke risico’s voor de bezoekers en artiesten.

“Het bericht van het RIVM van dinsdag 22 september kwam hard binnen, de start van een tweede golf betekent dat de situatie de komende weken zeker niet zal verbeteren. Met nog anderhalve week te gaan stond het hele evenement al in de startblokken. Het vooruitzicht om voor de bijna 50 acts een podium te bieden was een enorme drijfveer om telkens mee te bewegen met nieuwe aangepaste maatregelen. Met pijn in ons hart zijn we dan ook tot dit besluit gekomen, omdat de veiligheid & gezondheid van onze bezoekers en artiesten ten alle tijden bovenaan staan”, aldus cultuurmakelaar en projectleider Bea Nederhoff.

De komende Gluren bij de Buren stond gepland op zondag 4 oktober, de veertiende editie wordt nu verplaatst naar zondag 3 oktober 2021.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love