Gaat volgende week Buitenwereld Houten open?

28 mei 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Gaat volgende week Buitenwereld...

Momenteel is het stil op de Buitenwereld in Houten. Wegens het corona protocol kon het niet open. Een door de sector opgesteld protocol moet ervoor zorgen dat de kinderboerderij weer open gaat, op een verantwoorde manier.

Bron: Melissa Oppelaar / Omroep Houten

In de afgelopen maanden moesten de dieren natuurlijk ook gewoon verzorgd worden. Dat wordt normaal gedaan door vrijwilligers. Omdat een aantal vrijwilliger binnen de risicogroep valt is de groep klein. Gemiddeld mogen er een man of 6 à 7 nu per dag komen om te werken.

Jochem Aalbers, medewerker van Buitenwereld Houten: ‘Alle vrijwilligers die niet binnen de risicogroep vallen mochten op verspreidde tijden de dieren komen verzorgen‘.

 

We gaan werken met tijdsvlakken, van anderhalf tot twee uur, en we laten in de eerste twee weken maar 80 gasten toe. De eerste weken gaan alle tafels aan de kant en er zijn routes bedacht om geen opstoppingen te creëren. Op deze manier willen we de bezoekers verspreiden’ aldus Aalbers.

De gemeente heeft gisteren de plan van de Buitenwereld goedgekeurd. Aalbers: ‘We hebben geen reserveringssysteem, dus we gaan zien hoe het allemaal gaat lopen’.

Aalberts heeft de hoop dat ze volgende week woensdag weer open mogen maar dat is nog spannend. ‘Het hangt er vanaf of we alle maatregelen op tijd af hebben’. 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love