Gaat de Achterdijk in de spits dicht?

8 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Gaat de Achterdijk in...

Gaat de Achterdijk tussen Houten en Bunnik in de spits dicht? De kans daarop is behoorlijk groot aangezien de twee gemeenten op deze manier het leefgebied voor bewoners van het buitengebied willen verbeteren.

Achterdijk Houten | Bron: Google Street View

Met het afsluiten van de Achterdijk in de spits willen de twee gemeenten dat het doorgaande autoverkeer zo veel mogelijk via de provinciale wegen en snelwegen gaat rijden. Bewoners van het gebied krijgen een ontheffing, ook hulpdiensten, landbouwverkeer en fietsers mogen in de spits gebruik maken van de Achterdijk.

Om de spitsafsluiting te kunnen handhaven zullen er borden geplaatst worden maar ook camera’s. Deze zullen registreren wie er een ontheffing heeft of juist stiekem over de weg rijdt. Met het afsluiten van de Achterdijk hopen de gemeenten minder verkeer te krijgen op de aanliggende wegen.

Mogelijkheid voor bezwaar

Voor de spitsafsluiting heeft de gemeente Bunnik een verkeersbesluit genomen. Tot 28 oktober 2020 kunnen belanghebbenden bezwaar indienen. Bekijk hier de publicatie van het verkeersbesluit en het ontheffingenbeleid in de Staatscourant. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-48601.pdf.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love