Erop of eronder voor restaurant Vino e Pane

18 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Erop of eronder voor...

De buffers van restaurant Vino e Pane zijn op.

Als de komende maanden de opbrengsten weer achterblijven bij de kosten rest het mediterrane restaurant in Houten-Castellum niets anders dan haar deuren te sluiten. Hiermee verliest Houten niet alleen een specialiteiten restaurant, maar gaat ook een familiebedrijf verloren dat al meer dan 43 jaar bestaat.

Geen cornasteun door verbouwing
Jannis Karafillakis: “Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, hebben wij in Q1 van 2019 ons volledige restaurant verbouwd. Dat kostte ons een vermogen en door de verbouwing waren wij logischerwijze ook een periode gesloten. Door de sluiting in 2019 hadden wij geen inkomsten, wat er nu voor zorgt dat er op papier “geen omzetdaling” aantoonbaar is en wij daardoor ook niet in aanmerking komen voor de TVL regeling.” De financiële buffer, die door de verbouwing al ver was opgeraakt, is na een jaar met flink lagere omzetten en hoge vaste lasten, nu helemaal weg.

Meer bestellingen kunnen zaak redden
Jannis Karafillakis is van nature positief ingesteld, maar moet eind mei de balans opmaken. Hij hoopt dat de bestellingen de komende weken weer aantrekken. Hij trekt met zijn personeel alles uit de kast om het restaurant in de lucht te houden en heeft voor de komende weken een aantal verassende gerechten op het menu gezet. Online te bestellen via www.vinoepane/bestellen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love