Er is nog altijd een hoop te winnen voor de positie van de vrouw.

8 maart 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Er is nog altijd...

Maandag is het de Internationale Vrouwendag. Speciaal hiervoor belden de DJ’s van het zaterdagmiddag programma Enthousiasper met Aletta Makken om te kletsen over deze belangrijke dag.

Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen vroegen Makken naar haar voornaam en of ze vernoemd is naar de eerste vrouwelijke politica Aletta Jacobs.
Verder bespraken ze ook het ontstaan van de website www.internationale-vrouwendag.nl en hoe belangrijk deze dag is voor gelijkheid in de maatschappij.

Dit omdat de positie van de vrouw nog steeds niet overal gelijk is aan de man en hier nu in 2021 echt verandering in moet komen. Vrouwen verdienen bij veel banen nog altijd minder dan een man terwijl ze hetzelfde werk doen en verliezen soms hun baan zodra ze zwanger raken. Gelukkig is het niet meer zo extreem als vroeger waar vrouwen als handel onbekwaam gezien werden wanneer ze zwanger raakten en veelal direct hun baan verloren. Desalniettemin is er in deze huidige tijd nog altijd een hoop te winnen voor de positie van de vrouw.

Waar jongens en meisjes op de basisschool helemaal gelijk zijn aan elkaar verandert er iets in deze situatie naarmate we ouder worden.

Luister het hele interview dat de DJ’s met Aletta Makken hadden terug via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love