Eerste streekmarkt op het Plein

30 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Eerste streekmarkt op het...

De streekmarkt zondag op het Plein in het Oude Dorp mag als ‘zeer succesvol’ worden bestempeld, is de mening van lokale ondernemers en het publiek dat onverminderd enthousiast is.

Wie deze editie heeft gemist, er waren nog andere markt activiteiten afgelopen zondag in Houten, krijgt op 26 september opnieuw kans om kennis te maken met wat de Krommerijnstreek te bieden heeft. Nu en dan wat miezerige regen werd voor lief genomen. “De loop zit er aardig in” aldus Miriam de Jong, die bergen verzette om het evenement mogelijk te maken.

Lokaal aanbod
De lokale brouwerij prijst haar bieren aan en bij de kaashandel staan belangstellenden te watertanden bij de heerlijkste kazen die gepresenteerd en verkocht worden. Bij iedere marktkraam wordt met enthousiasme verteld over de rijkdommen van de streek en hoe die van belang zijn voor het produceren van authentieke Krommerijn streekproducten. Blikvanger op de markt is de ‘Houtenfiets’ bij de uitstalling van Fietsen voor mijn eten.

Driekwart van de ondernemers op de streekmarkt is vertegenwoordiger van de ‘foodsector’, maar ook de overige streekmarktmannen- en vrouwen mochten op ruime belangstelling rekenen.

Inmiddels zijn de kramen voor de volgende editie van de streekmarkt alweer geboekt, de organisatie kan rekenen op uitbreiding van de markt. Het publiek heeft mede door de markt van afgelopen zondag kennis gemaakt met de streekproducten. Het enthousiasme waarmee het initiatief is omarmd heeft meer ondernemers over de streep getrokken die eind september ook van de partij zullen zijn.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love