Eerbetoon Navalny

1 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Eerbetoon Navalny

Op de dag van de begrafenis van de voormalige Russische oppositieleider Aleksej Navalny zijn bij het herdenkingsmonument op het Plein opnieuw bloemen gelegd.

Navalny is op 16 februari overleden volgens de Russische gevangenis waar hij opgesloten zat. Hij zat een jarenlange straf uit, in een strafkolonie van Rusland, nabij de poolcirkel, onder meer vanwege “het oprichten van een extremistische beweging”. Met zijn anti-corruptiestichting bracht Navalny sinds 2011 misstanden aan het licht, zoals de bouw van een miljardenpaleis aan de Zwarte Zee dat in bezit zou zijn van president Poetin. Voor zijn strijd voor democratie en vrijheid in Rusland heeft hij de hoogste prijs moeten betalen. Navalny was 47 jaar.

De dood van Navalny laat ook inwoners van Houten niet onberoerd, zo blijkt uit de nog steeds groeiende bloemenzee bij het monument. Isolde Vega van het 4 en 5 mei comité Houten vindt het belangrijk dat er ook in Houten mensen zijn die aandacht aan de begrafenis van Navalny schenken bij het herdenkingsmonument op het Plein. “Dat is precies waar het monument voor bedoeld is.” Ook na zijn overlijden werden kaarsen, bloemen en een portretfoto van Navalny bij het monument geplaatst.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love