Een regenboogzebrapad in Houten!

18 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Een regenboogzebrapad in Houten!

In de grote steden is het niks nieuws, een regenboogzebrapad, maar in Houten is er nog geen. Daar komt binnenkort verandering in want de gemeente Houten gaat samen met verschillende organisaties aan de slag voor een realisatie van het pad. Met het pad willen ze laten zien dat Houten een tolerante stad is waar iedereen welkom is ongeacht geaardheid of overtuiging.

Een regenboogzebrapad is een gedeelte van de openbare weg dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag. De regenboog wordt sinds eind jaren ‘70 als symbool gebruikt voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze kleurrijke oversteekplaats ligt over de hele wereld in allerlei wereldsteden met een grote LHBTIQ+ gemeenschap zoals New York, Londen, San Francisco en Amsterdam. Maar ook kleinere steden in Nederland zoals Almelo, Dieren, Leek, Woerden en Velsen zijn versierd met een regenboogzebrapad. Houten kan niet achterblijven, vinden de initiatiefnemers. Naast meer tolerantie, diversiteit, acceptatie, begrip en solidariteit draagt het regenboogzebrapad ook bij aan de verkeersveiligheid in Houten. Het is met zijn gekleurde en witte strepen een officiële oversteekplaats voor de voetgangers.

Het idee voor dit kleurrijke zebrapad werd voorgelegd aan burgemeester Gilbert Isabella, wethouders Kees van Dalen en Jan Overweg door middel van een video, gemaakt door GSA leden. De wethouders en burgemeester reageerden positief en staan achter de symbolische betekenis van het zebrapad. Het voltallige college is akkoord gegaan met de aanleg van het regenboogzebrapad.

Eind juni zal het pad klaar zijn en komen te liggen bij het theater.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love