Dodenherdenking op het Plein in Houten

5 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Dodenherdenking op het Plein...

Dit jaar konden we weer als vanouds op het Plein de Dodenherdenking bijwonen. Overigens vond op hetzelfde moment de ceremonie ook plaats op De Rotonde in Schalkwijk. 

Na de kranslegging door Burgemeester Gilbert Isabella, kinderburgemeester Laura de Wit en de uit Oekraïne gevluchte heer Ruslan Forostianov, werd  door 4 leerlingen uit groep 8 van de Bogermanschool een ‘Hart van bloemen’ gelegd bij het Herdenkingsmonument. Hierna was het tijd voor een gezellig maar serieus gesprek tussen de burgemeester en de kinderburgemeester.

In zijn toespraak daarna had Burgemeester Isabella veel aandacht voor het belang om jeugd en jongeren zoveel mogelijk te betrekken bij het levend houden van de herinnering aan de oorlog en aan de slachtoffers ervan. Hij bedankte de aanwezige jongeren “Met tevredenheid kijk ik vanavond rond. Fijn dat jullie er zijn, jongens en meisjes.”.

Barbara de Wit, zangeres bij The Forces Sweethearts, zong een hele mooie uitvoering van het lied ‘The white cliffs of Dover’ van Vera Lynn.

De heer Peer van Putten sprak in zijn toespraak zijn winnende Haiku uit: ‘bloemen in het hart kleuren onze vredeswens toen, nu en altijd’. Daarna onthulde hij samen met Lida van der Marel de tegel bij het monument.

Lida van der Marel gaf tot slot aan dat deze avond, na zestien jaar lid, waarvan zes jaar als voorzitter, haar laatste bijdrage was namens het Comité 4 en 5 mei Houten. Waarna ze een groot applaus kreeg.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love