Deze week start het afvoeren van mest met drugsafval

15 juni 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Deze week start het...

Deze week start het afvoeren van de drijfmest met drugsafval bij een pand aan de Provincialeweg in Schalkwijk. Komende drie weken zal de mestkelders leeg worden gepompt. De verontreinigde mest gaat naar een speciale afvalverwerker.

Het college van b. en w. legde medio mei de eigenaar van de vervuilde mestputten een last onder bestuursdwang op. Hiermee kreeg de eigenaar tot en met 8 juni jl. de tijd om de putten leeg te maken en de mest op een veilige manier af te voeren en te laten verwerken. Dit is niet gebeurd. Daarom laat de gemeente de putten nu leegpompen.

In het belang van milieu, mens en dier, moeten ze zo snel mogelijk leeg. Het gaat namelijk om gevaarlijk afval dat ook stankoverlast voor omwonenden veroorzaakt. De gemeente verhaalt de kosten van de werkzaamheden op de eigenaar.

De omwonenden zijn afgelopen donderdag met een brief geïnformeerd over de werkzaamheden. In december jl. nam de gemeente enkele monsters uit de mestputten. Dit gebeurde na klachten van omwonenden over stankoverlast . Na onderzoek bleek dat de mest verontreinigd was met drugsafval.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love