Deze week is het Fairtrade week in Houten.

9 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Deze week is het...

Aankomende week is het de Fairtrade week. Speciaal hiervoor belden de DJ’s van Enthousiasper met Willy Wagemans van Fairtrade Houten. Deze organisatie bestaat 12 jaar en is als werkgroep actief om de inwoners van Houten te informeren van eerlijke handen en duurzame handel wereldwijd. Ze spannen zich in om boeren in 3e wereldhandel te ondersteunen en arbeiders in productielanden te helpen om eerlijke lonen te krijgen.

Deze week staat voor Fairtrade Houten in het teken van eerlijke horeca. Dit is om meerdere redenen 1. De horeca een steun in de rug bieden omdat die echt een heel moeilijk jaar achter de rug hebben en hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Dus is de horeca gevraagd om speciaal lokaal geproduceerde gerechten te serveren. In totaal doen 9 verschillende horecagelegenheden uit Houten mee. Onder andere: Bij Theus, Diner @ Six, Tante Truus pannenkoeken en nog een aantal andere bedrijven. Deze gelegenheden bieden dus producten aan die biologisch, Fairtrade, lokaal of vegan zijn.

Er is ook een App “eerlijk winkelen Houten” waarin de bedrijven in Houten aangegeven staan die eerlijke producten verkopen. En structureel gebruik maken van Fairtrade en eerlijke producten. Deze app kan gevonden worden via www.fairtradegemeentehouten.nl

De luisteraars kunnen juist in de Fairtrade week gebruik maken van het aanbod van de eerdergenoemde horecagelegenheden. Daarnaast kunnen de bewoners van Houten altijd heel bewust kopen bij winkels die heel bewust zijn van het feit dat eerlijke productie van producten erg belangrijk is.

Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen afgelopen zaterdag hadden met Willy Wagemens van de Fairtrade Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love