De zon gaat weer schijnen voor Houtense jongeren met Summer Events

8 juli 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. De zon gaat weer...

Houtense jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen deze zomer hun talenten ontdekken en leuke activiteiten organiseren. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt namelijk € 10.000 beschikbaar voor zomeractiviteiten. Ze is enthousiast over het plan ‘Summer Events Houten’ van de jongerenwerkers van Van Houten & Co, Shine, Theater aan de Slinger en de gemeente Houten. Alle activiteiten worden voor en door jongeren georganiseerd. De organisaties helpen waar nodig.  

Ruimte voor jongeren
Wethouder Jan Overweg (Welzijn): “De coronamaatregelen vragen veel van inwoners. De lockdownregels vielen ook onze jongeren zwaar. Dat begrijp ik heel goed. Ze konden niet sporten en elkaar veel minder ontmoeten. En dat is best vervelend in een levensfase dat je eropuit wil. Ook blijven meer jongeren waarschijnlijk deze zomer thuis. Daarom ben ik blij met het plan van onze maatschappelijke partners en het geld van het ministerie. Hun plan en bijdrage geven jongeren deze zomer letterlijk en figuurlijk de ruimte!”.

De samenwerkende partners stuurden hun plan met zomeractiviteiten voor en door jongeren naar  Den Haag. Het ministerie reageerde enthousiast. Het Houtense plan geeft jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en zich in te zetten voor een ander. Zeker in coronatijd is dat laatste belangrijk. Jongeren kunnen dan ervaren dat ‘iets doen voor een ander’ je leven verrijkt.

Cadeaubon voor vrijwillige inzet
Het plan heet ‘Summer Events Houten. Het idee is dat deze zomer op verschillende plekken in de gemeente activiteiten zijn voor en door jongeren. Bijvoorbeeld een voetbalclinic, een danceworkshop, strandsporten, rolstoelbasketbal, een rapworkshop, een wheelie-contest en kleine pop-upfestivals. Samen met de jongeren zelf worden definitieve keuzes gemaakt. Natuurlijk moeten alle activiteiten ‘coronaproof’ zijn.

Jongeren die zich vrijwillig inzetten om ‘Summer Events’ mee te organiseren, krijgen een vrijwilligersvergoeding van 50 euro in de vorm van een cadeaubon. Deze kunnen ze besteden bij de lokale detailhandel of horeca.

De organisatie gaat nu op zoek naar jongeren die mee willen organiseren en mee willen doen. Deze week wordt via scholen en verenigingen een flyer verspreid. Er is ook een website www.summereventshouten.nl. Hier kunnen jongeren zich aanmelden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love