De meest betrouwbare voorstelling ooit zie je op zaterdag 4 juli in het theater Aan de Slinger

31 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. De meest betrouwbare voorstelling...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die in het theater Aan de Slinger komt optreden. Deze week spraken Jasper & Steffie met actrice Linde van den Heuvel die met De Speld Theater de voorstelling De meest betrouwbare voorstelling ooit zal spelen op zaterdag 4 juni vanaf 20:15.

De bezoekers die op zaterdag 4 juni de grote zaal van het theater Aan de Slinger betreden kunnen een hele bijzondere voorstelling verwachten. Linde spreekt vol enthousiasme over deze voorstelling die volledig geschreven is door een computer. “De computer bepaald wat wij doen” aldus Linde die verder laat weten dat de acteurs eigenlijk een soort van slaven van de technologie zijn. Deze computer heeft alles gelezen wat er is geschreven in de Nederlandse taal en aan de hand daar van zijn er scenes gecreëerd die door de acteurs gespeeld worden. Hiermee is geen enkele voorstelling hetzelfde en blijft het voor de acteurs gissen wat ze precies gaan spelen die avond. Een heel bijzonder concept waar ook Jasper & Steffie van onder de indruk zijn.

Het idee voor dit computer gestuurde concept komt voort uit de makers van “De Speld” en in dit geval Jochem van den Berg. “Hij dacht, we gaan gewoon een voorstelling maken ipv de dingen die ze al deden” legt Linde uit over het ontstaan van de voorstelling. Waar de Speld normaal gesproken alleen op het nieuws reageert is deze voorstelling duidelijk andere koek aangezien dit een voorstelling is die over de toekomst gaat. “Omdat er in de toekomst nog helemaal geen nieuws bestaat, is er dit algoritme bedacht” legt Linde haarfijn uit. De voorstelling die in eerste instantie gepland stond voor 25 maart is toen door de corona pandemie opgeschoven naar juni. Hierdoor zijn er nog een aantal kaarten te koop van de voorstelling die in maart nog uitverkocht was. “We zijn hierdoor heerlijk op elkaar ingespeeld!” geeft Linde als extra voordeel aan.

Linde staat samen met Anne Lamsvelt, Alex Hendriks en Xander van Vledder op het podium tijdens deze voorstelling waar via www.aandeslinger.nl nog kaarten te koop zijn voor zaterdag 4 juni. Verder is er via www.despeld.nl een overzichtelijke speellijst te vinden voor alle fans die aankomende zaterdag geen tijd hebben om langs te komen en voor de volledige beleving is het interview van zaterdag 28 mei terug te luisteren via onderstaande link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love