De Liniepont gaat weer varen

29 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. De Liniepont gaat weer...

Nu dat het hoog water weer gezakt is kan de Liniepont vanaf vrijdag 30 juli weer van start met de normale dienstregeling.

Het lijkt er op, dat na alle tegenslagen, de Liniepont dit jaar toch nog van start kan gaan. Was het eerst Corona, dat roet in het eten gooide, daarna kwam het hoge water.

Het pontje maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is de verbinding tussen Werk aan het Spoel (Culemborg), Fort Everdingen en Werk aan de Groeneweg (Schalkwijk) in de gemeenten Culemborg, Houten en Vianen. Uit®waarde verzorgt deze veerverbinding in samenwerking met deze gemeenten.

In het voor- en naseizoen vaart de pont alleen in het weekend, in de zomer dagelijks. De vaarten zijn van 10.00-17.15 uur. Aanleggen gebeurt bij fort Everdingen, het Werk aan het Spoel en het Werk aan de Groeneweg. Bij de steiger staat een bord met het telefoonnummer van de Schipper. Even bellen, (schipper mag ik overvaren?) en dan komt hij je halen om je mee te nemen naar de overkant of naar de volgende halte. Voor verdere informatie zie ook de website www.uiterwaarde.nl/pontjes/de-liniepont/ of bel de schipper: 06 57 952 925.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love