De basisscholen zijn weer open!

8 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. De basisscholen zijn weer...

Afgelopen dinsdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat de basisscholen weer open mochten en vandaag 8 februari is het dan eindelijk zo ver. Scholieren van groep 1 tot 8 krijgen weer klassikaal les op de basisschool.

Adjunct directeur Esther Faas van de Zonnewijzer in Houten sprak afgelopen zaterdag in het radioprogramma Enthousiasper met DJ’s Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen over het belang van deze gebeurtenis.

Esther benadrukte hoe belangrijk het is dat de kinderen weer naar school mogen. Ondanks dat kinderen heel veel dingen thuis hebben kunnen doen was de rek er wel een beetje uit en merk je dat kinderen gefrustreerd raken omdat dingen niet meer lukken. Maar ook het sociale aspect van het spelen met vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk van belang.

Helaas is het niet alleen maar positiviteit, want de angst voor bijvoorbeeld de Britse variant van het Coronavirus blijft een punt van aandacht. Ook zijn er belangrijke maatregelen getroffen waardoor de 17 groepen in het gebouw veilig naar school kunnen komen. Een van deze maatregelen betreft het opdelen van het schoolplein waardoor kinderen op een verantwoorde manier kunnen buitenspelen.

Luister hier het gehele interview van afgelopen zaterdag terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love