Burgerberaad Energie 2040

2 augustus 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Burgerberaad Energie 2040

Burgerberaad Energie 2040

Houten wil in 2040 een energie-neutrale gemeente zijn. Er moet dan een duurzaam energiesysteem zijn voor alle inwoners.

In 2020 werd 11 procent van het energieverbruik in onze gemeente daadwerkelijk binnen de gemeentegrenzen opgewekt. In 2030 zou dit naar verwachting uitkomen op bijna de helft.

Om in 2040 energieneutraal te zijn moet ons energiegebruik verder omlaag en moet er nog meer duurzame energie worden opgewekt. Om tot dit doel te komen heeft de gemeente de inbreng van de inwoners nodig. Zij kunnen meedenken en helpen de plannen te smeden die de leidraad zijn waarlangs de gemeente het beoogde resultaat wil bereiken.

Hierom zijn inwoners opgeroepen zich aan te melden om een zogeheten burgerberaad te vormen. Burgerberaad Energie 2040 wordt gevormd door 150 inwoners van Houten. Zij zijn volgens het gemeentebestuur een afspiegeling van de Houtense bevolking. De deelnemers hebben door loting uit de aanmeldingen een plek in het burgerberaad toegewezen gekregen.

Na drie bijeenkomsten waarin de leden van informatie worden voorzien, onder andere aan de hand van lezingen door deskundigen, gaat de gemeente aan de slag met de uitkomsten.

De gemeenteraad stelt de te lopen route vast, maar de uitkomst van het burgerberaad is leidend voor het plan.

Meer informatie op de gemeentelijke website.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love