Burgemeester sluit woning en legt dwangsom op

1 december 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Burgemeester sluit woning en...

De politie heeft in de wijk Het Gilde eind september een man aangehouden in verband met drugs dealen. De verdachte dealde gedurende langere tijd vanuit zijn huurwoning aan de Klompenmakersgilde.

Ook voorzag hij vanuit het pand tussenpersonen van bestellingen die zij op afgesproken locaties in Houten afleverden. In de woning vond de politie ongeveer een kilo softdrugs, contant geld en goederen die worden gebruikt bij het dealen van drugs, zoals een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een prepaidtelefoon.

Op basis van de informatie van de politie heeft burgemeester Isabella geconstateerd dat sprake is van een ernstige overtreding van de regelgeving waardoor de openbare orde en veiligheid in het geding zijn. Een waarschuwing zou naar zijn mening onvoldoende recht doen aan de onveilige situatie die hiermee ontstaat. Daarom wordt de woning, in het belang van omwonenden en van de openbare orde en veiligheid, op last van de burgemeester per 1 december 2020 gesloten voor een periode van 6 maanden.

Om het dealen van drugs in de toekomst verder te ontmoedigen, heeft de burgemeester
de man daarnaast een last onder dwangsom opgelegd per keer dat hij betrapt wordt op
dealen in de gemeente Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love