Burgemeester op Houten FM: “hoop dat we met elkaar mooie feestdagen kunnen vieren”

21 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Houten gaat door
  6. /
  7. Burgemeester op Houten FM:...

Burgemeester Gilbert Isabella hoopt in december de feestdagen met elkaar te kunnen vieren, als we nu de schouders eronder zetten. Dat vertelde Isabella woensdagmiddag op Houten FM in het radioprogramma Houten Gaat Door.

In het programma blikte de burgemeester vooruit op de decembermaand: “We moeten er toch niet aan denken dat we straks met de feestdagen ook een heleboel dingen niet zouden kunnen doen zoals familie ontvangen en gezellig samen zijn?” Om dat voor elkaar te krijgen moet iedereen de schouders eronder zetten. “Dan hoop ik dat we met elkaar ook weer mooie feestdagen kunnen vieren. Maar dan moeten we nu wel echt dingen gaan doen, en dingen laten. Dat is nu belangrijk.”

Mondkapjes in supermarkten
Isabella ging eerder in het gesprek in op de situatie in supermarkten waar nog niet iedereen mondkapjes draagt. “Ik heb van de week nog een gesprek gevoerd met de manager van de supermarkt waar ik zelf boodschappen doe. Ik heb gevraagd hoe de bezoekers het daar doen. Eigenlijk 8 van de 10 bezoekers houdt zich keurig aan de richtlijnen van de mondkapjes maar er zijn er nog altijd 2 die denken dat ze het beter weten. Dat is heel erg spijtig want daarmee brengen ze niet alleen zichzelf in gevaar maar ook anderen.” “Het is nog niet bij iedereen goed genoeg doorgedrongen en dat moet wel gebeuren nu.”

Houtenaren gedragen zich goed
Of er inmiddels bekeuringen zijn uitgedeeld wist de burgemeester niet. Wel stelde hij dat Houtenaren zich over het algemeen keurig aan de regels houden: “Onze BOA’s en politiemensen controleren op dit moment goed en stevig, daar waar dat kan. Ze spreken mensen er ook nog een keer op aan, want het is niet altijd een bewuste actie van de inwoners om iets niet te doen.”

Luister elke woensdagmiddag op Houten FM tussen 12.00 en 13.00 naar ‘Houten Gaat Door’ voor het laatste Houtense coronanieuws. Luister naar Houten FM via 107.3 FM of via www.houtenfm.nl.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love