Bouw 109 huurappartementen ‘LUNO’ in Houten gestart

27 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Bouw 109 huurappartementen ‘LUNO’...

Luno! We hijsen de vlag om de bouw van 109 betaalbare appartementen te vieren. Dit is straks betaalbaar wonen voor zo’n 250 inwoners. Op loopafstand van het centrum en het station bouwt Van Wijnen voor Wonam 109 duurzame middenhuurappartementen en een commerciële ruimte. LUNO wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

Wethouder Rosa Molenaar zei bij de opening o.a. het volgende: “Vandaag is een bijzonder moment voor de inwoners van Houten. We markeren de bouw van 109 betaalbare appartementen”.

Daarbij sprak ze haar dank uit initiatiefnemer Wonam en de investeerders.

“Houten heeft een groot tekort aan betaalbare woningen. Er is te weinig keus voor starters, voor jongeren die eindelijk zelfstandig willen gaan wonen en misschien zelfs een gezin willen stichten. Er is te weinig keus voor inwoners die in de zorg en het onderwijs werken, voor wie vrije sector gewoon geen optie is. En er is te weinig keus voor senioren die betaalbaar willen doorstromen vanuit hun te groot geworden eengezinswoning. Deze 2-, 3- en 4 kamerappartementen is wat we nodig hebben”.

LUNO is onderdeel van het woningbouwprogramma Bouwen voor Houten waar onder meer De Molenzoom verandert in een mooie buurt om te wonen en werken met zo’n 1500 nieuwe woningen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love