Boomgaard Wickengaard in Schalkwijk tegen de vlakte voor 33 woningen?

18 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Boomgaard Wickengaard in Schalkwijk...

In Schalkwijk zal de bouw van 33 woningen op de plek van de huidige perenboomgaard achter de Wickenburghselaan doorgaan. Althans als het aan de gemeenteraad ligt. Donderdag stemde een meerderheid van de raad in met het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt. 

In Schalkwijk is men niet heel positief over het besluit. ‘Het is een mooi stuk land waar al jaren de boomgaarde staat‘ aldus een inwoner die liever anoniem wil blijven. Voor veel bewoners van de Wickenburghselaan zal de bouw zorgen voor een hele verandering.

Ik woon hier al jaren en wordt iedere dag wakker met het uitzicht op de boomgaarde, nu besluit de gemeente dat ik over een tijdje tegen betonnen blokken moet gaan kijken. Dit zal naast mijn uitzicht ook de waarde van mijn huis gaan verliezen‘ aldus de inwoner.

De SGP laat in een reactie weten: Bouwen voor Schalkwijk is hard nodig. De Wickengaard is echter het zoveelste project dat tot een ‘postzegelgevecht’ in Houten leidt. Een relatief klein stuk grond, waar tegen de zin van veel inwoners iets wordt bedacht dat niet goed voelt.

Of de raad het besluit zal herzien is afwachten. De gemeenteraad stemde met 18 tegen 9 stemmen voor de wijziging van het bestemmingsplan. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om in beroep te gaan bij de Raad van State.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love