Bloemen bij Herdenkingsmonument voor Oekraïense slachtoffers

24 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Bloemen bij Herdenkingsmonument voor...

In de aanloop naar 4 mei staat de aandacht voor Oekraïne centraal. Op vrijdag 22 april is de Oekraïense vlag bij het Vrijheidsmonument op het Plein gehesen en werden opnieuw bloemen gelegd.

In de gemeente Houten worden in de komende tijd meer Oekraïense families opgevangen. Dat is een hoopgevend teken en blijk van solidariteit. Families en begeleiders verdienen onze steun en aandacht. Door ons blijvend in te zetten voor vrijheid. De gemeente nodigt u uit -opnieuw- uw eigen bloemen bij het Vrijheidsmonument te leggen.

Op 4 mei wordt stilgestaan bij hetzelfde monument en bij de vraag wat de Tweede Wereldoorlog met ons land heeft gedaan. Welke verwoestende effecten oorlogen op mensen hebben, wat het betekent als zoveel levens zinloos worden geofferd.

De Stichting voor Vrede en Vrijheid ondersteunt en organiseert activiteiten rond het Vrijheidsmonument op het Plein in Houten. Sinds de oorlog van Rusland tegen Oekraïne vervult het monument een rol in de aandacht voor dit grote leed. Mensen staan er bij stil, leggen bloemen en realiseren zich hoe dichtbij deze oorlog is. De gevolgen zijn groot, voor Oekraïners in het bijzonder, maar ook voor vele andere Europeanen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love