Blik op Sport – 55: Blik op Sport – Interview van de week #7 – Britt van der Heijden van HC Houten na winst in de Gold Cup

6 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcasts
  4. /
  5. Blik op Sport
  6. /
  7. Blik op Sport –...

Op donderdagavond 5 oktober vond op sportpark de Meerpaal de eerste wedstrijd van de Gold Cup plaats, het bekertoernooi in hockey. De dames van HC Houten mogen meedoen in dit toernooi, aangezien ze vorig jaar naar de Overgangsklasse zijn gepromoveerd. Ze troffen Schaerwijde Dames 1, een geduchte tegenstander en de nummer 2 van hun eigen competitie in de overgangsklasse. 

Op een bomvol sportpark werden de dames met bengaals vuurwerk hartelijk ontvangen. In het eerste en tweede kwart was Schaerwijde meer in de aanval, zonder echte grote kansen te creëren. Een extra meevaller en boost was dat HC Houten al in het eerste kwart op voorsprong kwam door een geslepen doelpunt van aanvalster Jasmijn Kleemans. 

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, en werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. Aan het eind van het vierde kwart kwam HC Houten er twee keer gevaarlijk uit via Jasmijn Kleemans. De eerste poging ging rakelings naast, maar de tweede werd prachtig afgerond en daarmee werd de zege veiliggesteld. 

Verdedigster Britt van der Heijden was erg tevreden: ‘Eigenlijk alles wat we hebben geoefend hebben we kunnen toepassen. Het rust houden en ook het balbezit. Op gegeven moment valt de goal en daarna is het rust houden.’ Ze had ook complimenten voor doelpuntenmaakster Jasmijn: ‘Het was schitterend, heel strak in de hoek. Ze is een hele goede spits, vorig jaar topscoorder en heeft veel rendement.’


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love