Bibliotheken in Houten gaan weer open op 25 mei

8 mei 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Bibliotheken in Houten gaan...

Vanaf maandag 25 mei gaan alle bibliotheken in de gemeente Houten weer open. De komende weken wordt met man en macht gewerkt om alle vestigingen weer volledig te bemannen. En de benodigde maatregelen te treffen om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te waarborgen.

 Vervroegde opening
De Bibliotheek Lek & IJssel is aangenaam verrast door de nieuwe datum voor openstelling van bibliotheken. “Wij hadden onze focus op eind mei gezet. De inventarisatie en voorbereiding van aanvullende voorzieningen, zoals belijning, bewegwijzering en veiligheidsmiddelen, was al in gang gezet. Door deze aankondiging worden die nu versneld uitgevoerd. Met het oog op het langdurige karakter van deze coronamaatregelen, willen wij dit gedegen doen.” Aldus Gert Staal, directeur bestuurder van de Bibliotheek. “Bovendien zijn wij met het rooster grotendeels afhankelijk van vrijwilligers die zelf ook vaak in de risicogroep vallen. Het nieuwe rooster zullen wij daarom goed moeten afstemmen met onze vrijwilligers.”

Activiteiten

Ook de activiteiten worden onder de loep genomen. Vanaf 1 juni mogen activiteiten tot 30 personen weer opgestart worden. Hoe dit in de verschillende vestigingen vorm gaat krijgen en welke activiteiten door kunnen gaan, dat wordt nu onderzocht. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter richtlijn en andere voorschriften die gelden.

 AfhaalBieb

De AfhaalBieb blijft gewoon open tot vrijdag 22 mei. De AfhaalBieb is er voor iedereen die niet met e-books en luisterboeken uit de voeten kan en toch wil blijven lezen. Meer informatie over de AfhaalBieb en hoe het werkt staat op www.bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love