Benefietconcert Oekraïne in kerk Schalkwijk

6 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Benefietconcert Oekraïne in kerk...

Het Lysenko Koor organiseert 8 maart een benefietconcert voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ze hoopt met de opbrengst een aggregaat aan te schaffen, om de stroomvoorziening in het ziekenhuis van de Oekraïense stad Dolyna op gang te houden. Hiervoor is 10.000 euro nodig.

Het koor, met leden uit gemeente Houten en omliggende gemeenten, wordt geleid door de Oekraïense dirigente Inna Ogarok. Op het repertoire staan liturgische en folkloristische liederen uit Oekraïne. Tijdens de repetitie vorige week, in Tull en ’t Waal, ontstond het idee om iets te doen. Besloten werd geld in te zamelen voor de stad Dolyna, waarmee het koor al vele jaren nauwe contacten onderhoudt. Het stadsbestuur liet desgevraagd weten dringend behoefte te hebben aan een aggregaat voor het plaatselijke ziekenhuis. Maksym Kononenko, de Oekraïense ambassadeur, vindt het een prachtig initiatief. Hij hoopt dinsdagavond het concert in Schalkwijk bij te wonen.

Bram Bosshardt, lid van het Lysenko koor: ”We voelen ons machteloos ten opzichte van de wat er gaande is in Oekraïne, en willen de mensen daar graag helpen. Daarom organiseren we een benefietconcert, met als motto: “Laat het licht branden in Dolyna”. We hopen dat we het geld voor een aggregaat kunnen opbrengen, zodat het ziekenhuis operationeel kan blijven als de stroom uitvalt.”

Het concert vindt plaats op 8 maart tussen 20.00 en 21.00 uur in de katholieke kerk van Schalkwijk, aan de Jonkheer Ramweg. Houtenaren die niet bij het concert aanwezig kunnen zijn, maar deze actie toch een warm hart toedragen kunnen een gift overmaken op bankrekening NL 06 RABO 0341 3137 50 ten name van Lysenko Koor onder vermelding “Licht voor Dolyna”

https://youtu.be/0avgg22oLJc

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love