Benefietconcert ‘Muziekvereniging Kunst Na Arbeid’ uit Houten groot succes

27 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Benefietconcert ‘Muziekvereniging Kunst Na...

 ‘A night like this’ bleek een zeer passende titel voor het benefietconcert van KNA Houten. De vele bezoekers hadden in Theater Aan de Slinger een geweldige avond. De fanfare speelde, onder leiding van dirigent Rodin Rosendahl, de sterren van de hemel. De van oorsprong Vlaamse zangeres Esther van Hees, master in jazz, zong enkele prachtige nummers met haar jazzy, diepe stem en vormde een mooi geheel met de muzikanten. De akoestiek van de zaal was goed, Houten kan zichzelf gelukkig prijzen met zo’n goede theaterzaal. De opbrengsten van deze avond zijn voor ‘Het Houtens Erf’.

De Muziekvereniging KNA bestaat 115 jaar en bestaat uit ongeveer 90 leden. Het was mooi verschillende generaties samen te zien spelen. Sommigen zelfs uit één familie. Bijvoorbeeld de familie van Laurens van Hengstum, bügelspeler en een van de organisatoren van de avond. Zijn vader speelt de euphonium, moeder de saxofoon, broers op trompet en sax en schoonzus ook op de bügel. En binnen een paar jaar zal ook de volgende generatie toetreden tot de fanfare. Rebecca van Bezooijen, een van de jonge leden van het orkest, maakte veel indruk met haar saxofoonspel, schijnbaar moeiteloos voerde zij enkele prachtige solo’s uit. Ook 16 jarige pianist Aram Bijkerk, die Esther zeer invoelend begeleidde bij bijvoorbeeld het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, was zeer indrukwekkend.. Van The Beatles tot Caro Emerald, Hallelujah tot … het was een meeslepend repertoire waar het publiek op getrakteerd werd door het enthousiaste orkest.

Reactie vanuit het publiek: ,,‘Kunst na Arbeid’… wat ons betreft komt deze Kunst altijd vóór! Want muziek is wat ons mens maakt.” en ,,Bedankt voor dit mooie concert, en wij zullen nog wel een paar dagen ‘A night like this’ in ons hoofd hebben.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love