Benefiet korenavond voor Oekraïne

10 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Benefiet korenavond voor Oekraïne

Het Lysenko koor met leden uit Tull en ’t Waal en het ensemble Chervoni Korali uit den Haag treden op tijdens een benefietconcert in de RK kerk in Houten op 25 november om 19.30 uur. Beide koren zingen een stemmig repertoire van Oekraïense liturgische en folkloristische liederen.

De opbrengsten van het concert komen ten goede aan Vataha en aan Go beregyni z Irpenya. De laatste is een stichting voor vluchtelingen en inwoners van de stad Irpin, dichtbij Kyiv. Ze maken voor de Oekraïense verdedigers warme sokken en camouflagenetten. Ook hebben ze een hulpgroep voor mensen die posttraumatische stress ervaren. Stichting VATAHA initieert en ondersteunt projecten om Oekraïense kunst en cultuur in Nederland te verspreiden. Zij organiseert ook regelmatig acties om mensen in de Oekraïne te steunen.

Datum: zaterdag 25 november, aanvang 19.30 uur, de kerk is een kwartier voor tijd open.
Plaats: RK kerk OLV ten Hemelopneming, Loerikseweg 12, Houten

Het Lysenko Koor startte in 1996 als projectkoor om een benefietconcert te organiseren voor de Lysenko Family Foundation, dat jonge uitvoerende kunstenaars ondersteunt die de Oekraïense cultuur uitdragen. Het werd opgericht door de Oekraïense dirigent Dr. M. Antonowycz en de Nederlandse dirigent Paul Hakkenes. Na dit concert bleef het koor bestaan. Het koor staat nu onder leiding van de Oekraïense dirigent Vitaliy Shcherbyna die zelf met zijn gezin heeft moeten vluchten. De leden van het koor komen zelf niet uit Oekraïne.

Chervoni Korali betekent in het Nederlands “rood koraal” – traditionele sieraden uit Oekraïne. Het ensemble bestaat uit zangers die wonen, werken in Den Haag en omstreken. Chervoni Korali neemt graag deel aan kunstprojecten, festivals, culturele evenementen, en og meer. Vocaal ensemble Chervoni Korali staat onder leiding van dirigente Nataliya Malhanova.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love