Basisschool de Vlinder in “schoolquarantaine” vanwege corona-uitbraak

13 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Basisschool de Vlinder in...

De komende twee weken krijgen alle leerlingen van Basisschool de Vlinder online les. De school heeft dit besloten na overleg met de GGD. Aanleiding voor het volledig online lesgeven is het feit dat zeven van de veertien aanwezige groepen in quarantaine zitten. Het besluit om een groep in quarantaine te laten gaan kan genomen worden als er een leerling positief getest is op Corona, maar ook als een leerkracht positief getest is. De ouders zijn op 12 april geïnformeerd over dit besluit door de directeur van de school, Lenneke Baas.

Lenneke Baas geeft aan dat er gekozen is voor “schoolquarantaine.” Dit betekent dat leerlingen niet naar school gaan, maar dat zij, afhankelijk van de situatie in het eigen gezin of de eigen klas, wel naar buiten mogen. Als er in het gezin of in de klas van het kind dus geen corona aanwezig is kan het kind wel naar buiten, maar niet naar school. Lenneke Baas laat aan Omroep Houten weten dat er in één groep 11 besmettingen werden geconstateerd en dat de kinderen die positief getest werden op dat moment geen klachten hadden. “Zowel de ouders als de leerkrachten zijn hier best van geschrokken. Deze 11 leerlingen hebben met elkaar in 6 verschillende groepen broertjes en zusjes. Toen bleek dat een broertje/zusje besmet was, moesten ook deze groepen in quarantaine. Wij hebben toen, in overleg met de GGD en de MR, het besluit genomen dat bij een eventuele volgende groep in quarantaine, ook alle broertjes en zusjes thuis blijven van school om zo kruisbesmetting naar andere klassen te voorkomen. Daarnaast speelt een rol dat enkele leerkrachten in twee groepen lesgeven. Een leerkracht die positief getest is na een zogenoemde uitbraak in de ene klas, kan voordat dit bekend werd ook in de andere klas iemand besmet hebben. Toen er in een tweede klas een besmetting van buitenaf kwam, was dit de zevende klas in quarantaine waarvan ook de broertjes en zusjes allen thuis moesten blijven. Dit was het moment dat wij in overleg met de GGD, de MR en de bestuurder van Fectio, hebben besloten de school voor fysiek onderwijs te sluiten.

Volgens Baas is er bewust gekozen voor online onderwijs in deze fase. “Op deze manier is er beter onderwijs voor alle leerlingen en niet alleen voor de leerlingen die nog wel naar school kunnen gaan. Daarnaast hopen we dat dit besluit voor enige rust, voorspelbaarheid en structuur zal zorgen.”

Doordat aansluitend aan het online lesgeven er nog een vakantieperiode is gepland, zijn er ook voor langere tijd weinig contacten onderling. De school hoopt op deze manier de uitbraak effectief te bestrijden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love