Archeologen op zoek naar pareltjes

14 mei 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Archeologen op zoek naar...
Doordat er in Houten Zuid flink gebouwd gaat worden zijn er aan de Raaigras stukken terrein uitgegraven. Een mooi moment voor Archeologie  Houten  om  op  onderzoek  uit  te  gaan.
Op de facebookpagina van Archeologie Houten laat de groep weten dat aan de Raaigras de oudste vindplaats is uit de Midden-Bronstijd (1800 – 1100 voor Christus. De vindplaats bevat ook resten van een nederzetting. De jongste is uit de IJzertijd/Romeinse tijd (800 v.Chr.- 450 na Chr.) en bevat resten van een nederzetting langs een watergeul.

Opgravingen

Foto: Archeologie Houten -een kraal van barnsteen.

Tijdens de opgravingen vonden de archeologen een speciale kraal. De kraal blijkt een kraal van barnsteen. De opgravingen worden gedaan om alle resten uit de bronstijd veilig te stellen. Als de opgravingen klaar zijn zal er op een manier worden gebouwd zodat de bodemvonsten zoveel mogelijk onberoerd blijven. De kabels en leidingen in de grond worden aangelegd in een extra grondlaag die al eerder is aangebracht. De woningen komen te staan op heipalen die op meer afstand van elkaar staan dan normaal.

 De werkzaamheden duren tot eind juni.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love