Appen met de gemeenten? De kans is groot dat het vanaf 7 december niet meer kan!

6 november 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Appen met de gemeenten?...

Daarvoor waarschuwt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Gemeenten hebben na 7 december een zakelijk account nodig om met burgers te mogen chatten, net als bedrijven. Maar volgens de VNG is een speciaal soort zakelijk account vereist voor gemeenten, die nog niet wordt aangeboden.

De vereniging benadrukt dat het alleen gaat om contact tussen gemeentepersoneel en burgers. Werk je bij een gemeente, dan mag je nog wel gewoon WhatsAppen met je collega’s.

In een reactie laat de gemeente Houten weten: ‘Wij onderzoeken of het mogelijk is om WhatsApp toch te blijven aanbieden, waardoor er voor mensen die via WhatsApp contact opnemen met de gemeente niets verandert.’

Deadline
WhatsApp moet een bepaald type account voor gemeenten gaan aanbieden om het probleem te verhelpen. De VNG verwacht dat die accounts er echter niet komen voordat de deadline van 7 december wordt bereikt.

Gemeenten die via WhatsApp communiceren wordt geadviseerd om terug te vallen op ouderwetse alternatieven zoals telefonie, e-mail en online chats. In de tussentijd zoekt de VNG naar een oplossing.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love