ANWB Kinderfietsenplan ontvangt bijna 1000 fietsen uit Utrecht

31 maart 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. ANWB Kinderfietsenplan ontvangt bijna...

Afgelopen maand is de ANWB een campagne gestart met als onderwerp: “Elk kind veilig op de fiets” om alle kinderen uit Nederland aan een fiets te helpen.

Want niet voor alle kinderen is een eigen fiets vanzelfsprekend. Zij groeien op in een omgeving waar geen geld is voor een fiets of waar het niet gebruikelijk is om de fiets te pakken. Eerder bleek uit een onderzoek van de ANWB dat een derde van de huishouders fietsen heeft staan die niet meer gebruikt worden.

Meerdere mensen uit heel Nederland hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om hun ongebruikte fietsen te doneren en inmiddels zijn er al bijna duizenden fietsen ingezameld uit de omgeving Utrecht. De fietsen worden in regionale werkplaatsen opgeknapt en komen met behulp van lokale partners terecht bij kinderen die het hardst een fiets nodig hebben.

De ANWB vraag iedereen om thuis te kijken of er nog ongebruikte fietsen in de schuur staan en doet hierbij een speciale oproep aan het fietsdorp bij uitstek: Houten. Deze ongebruikte fietsen kunnen worden aangemeld via: anwb.nl/kinderfietsenplan.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love