Anne Prins-van den Bergh weigert raadszetel

18 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Anne Prins-van den Bergh...

Anne Prins-van den Bergh heeft vanmiddag bekend gemaakt af te zien van haar zetel in de gemeenteraad van Houten. Zij had deze zetel toegewezen gekregen dankzij voorkeurstemmen.

“Ik ben ontzettend trots op het resultaat dat we met alle kandidaten van SGP-Houten hebben bereikt. In de afgelopen campagne hebben we heel veel steun ervaren van de hele Houtense gemeenschap en onze kiezers in het bijzonder. Er zijn veel Houtenaren die voor het eerst in hun leven SGP hebben gestemd. Fantastisch! Ik voel mij enorm gesteund in de stem die mensen hebben uitgebracht op de SGP-Houten en ook op mij. Deze stemmen komen heel goed terecht bij SGP-Houten. Ik ben overweldigd door de grote hoeveelheid stemmen die ik heb gekregen. Daarmee heb ik recht op een voorkeurszetel. Echter, ik heb besloten om op dit moment nog niet de raad in te gaan en de zetel te gunnen aan onze enthousiaste nummer twee: Lauren Zwemer.” aldus Prins in een persbericht.

Volgens Prins is het nooit de bedoeling geweest dat ze lid van de raad zou worden, daarom heeft ze aangegeven geen aanspraak te willen maken op een plek in de top van de lijst. Prins wil graag actief blijven als commissielid.

De partij had in het verleden de gewoonte om vanwege godsdienstige redenen alleen mannelijke kandidaten op de lijst te plaatsen. Omroep Houten heeft daarom aan lijsttrekker Wouter van den Berg gevraagd in hoeverre die achtergrond een rol heeft gespeeld bij het afzien van een zetel door Anne Prins. Wouter van den Berg: “Ik heb als SGP-lijsttrekker geen enkele druk op Anne uitgeoefend om de zetel wel of niet te aanvaarden, dit is echt haar eigen afweging geweest.”

Anne Prins van den Bergh blijft wel de eerstvolgende op de lijst die door de gemeente gevraagd zal worden om een benoeming als raadslid te aanvaarden als één van de zittende SGP-raadsleden stopt met het raadswerk.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love