Aangepaste herdenking 4 mei

2 mei 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Aangepaste herdenking 4 mei

Dit jaar is op 4 mei geen dodenherdenking met publiek. Iedereen herdenkt vanuit huis. De burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Herdenking aangepast aan de omstandigheden

Het is waardevol om de traditie van herdenken, zoals die al jarenlang bestaat in de gemeente Houten in stand te houden. Op 4 mei voelen mensen zich sterk met elkaar verbonden. Juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moeilijke periode extra gevoeld. Daarom is door het 4 en 5 mei comité Houten, in samenwerking met het 4 en 5 mei comité Schalkwijk en Omroep Houten een programma gemaakt dat aansluit op de manier waarop we normaal herdenken. Op een waardige manier, in onderlinge verbondenheid, in een zeer beperkte setting. Maar wél door alle inwoners thuis mee te beleven via onze lokale omroep.

15.00 -16.00 uur Première oorlogsdocumentaire

Via onze website kunt u om 15.00 uur kijken naar de 60 minuten durende dorpsfilm ‘Lijnen in het land. Het Eiland van Schalkwijk tijdens WOII’. Deze film laat zien hoe de Tweede Wereldoorlog is ervaren en verlopen in Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Op vragen van de leerlingen van groep 8 van de St. Michielschool vertellen dorpsgenoten die de nog leven en de oorlog meemaakten hun verhaal.

19.00 -19.30 uur Herdenkingsceremonie

Op de website van Omroep Houten kunt u om 19.00 uur kijken naar een beperkte herdenkingsceremonie. De ceremonie vindt plaats in het bijzijn van de burgemeester Gilbert Isabella en de voorzitters van het 4 en 5 mei Comité van Houten en Schalkwijk. De ceremonie bestaat uit de gebruikelijke ingrediënten: Het sein Taptoe worden geblazen, gevolgd door 2 minuten stilte en het Wilhelmus. Er is een toespraak door burgemeester Isabella en er worden kransen en bloemen worden gelegd bij het nieuwe Herdenkingsmonument. Dit alles gebeurt op een wijze die recht doet aan eerbied en respect, met de in acht neming van 1,5 meter afstand.

De ceremonie wordt ingeleid door korte impressies van de herdenking van vorig jaar, de kranslegging eerder die dag in Schalkwijk door burgemeester Isabella en de kinderburgemeester bij het monument op de rotonde aan de Jonkheer Ramweg en een bezoek aan het vernieuwde grafmonument in Tull en ‘t Waal.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love