700 deelnemers nieuwjaarsduik rietplas

1 januari 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. 700 deelnemers nieuwjaarsduik rietplas

700 deelnemers namen op de eerste dag van 2024 deel aan de Nieuwjaarsduik in de Houtense Rietplas.
De condities waren goed. Het water was 8 graden Celsius, en de zon begon zelfs te schijnen. De hoge waterstand, door de vele regen de afgelopen weken, maakte de loop van het strand naar het water dit jaar wat korter. Door een iets andere indeling van de ruimte leidde dit niet tot problemen.
De stichting Nieuwjaarsduik Houten maakte er ook dit jaar weer een feestje van. De deelnemers werden bij binnenkomst op het terrein geregistreerd. Vijf minuten voor aanvang startte de warming up met gezellige muziek. Wethouder van Ruitenbeek hield nog snel een korte toespraak en daarna werd gezamenlijk afgeteld en zetten de deelnemers het op een sprintje. Na de duik was het snel aankleden en weer warm worden met erwtensoep, een halve rookworst, chocolademelk en een oliebol.

Goed doel
Dit jaar ondersteunt de duik deelneemster Diana Blankensteijn, die geld voor het KWF ophaalt met deelname aan de Alpe-d’Huezes. Diana verloor haar zus aan kanker en gaat daarom dit jaar de berg bestijgen om geld voor onderzoek op te halen. Doneren voor dit doel is nog tot 8 januari mogelijk via www.nieuwjaarsduikhouten.nl.

Geweldige happening
Het kon niemand ontgaan dat op het strand van de Rietplas op 1 januari weer een duikeditie werd georganiseerd. Tegen 11.00 uur, toen de eerste deelnemers zich al kwamen aanmelden in de regen, wapperden als een warm welkom de blauwe- en witte Nieuwjaarsduik banners al fier in de wind. Meer dan 100 aaneen geregen dranghekken markeerden het tijdelijke Nieuwjaarsduik evenemententerrein. Eenmaal binnengekomen werden ze gelijk getrakteerd op een deelname tas en vrolijke klanken. De muzikale opwarming was speciaal geselecteerd door gelegenheidsdiskjockey Rob de Keizer. Gelijktijdig zochten ontelbare meegereisde familieleden en fans een mooie plaats achter de afzetting, om de verrichtingen van hun duikhelden goed te kunnen aanschouwen en vooral vast te leggen.

Ondanks de 8°C buitentemperatuur was het best fris voor de deelnemers. Met een warming-up, verzorgd door Damian Murphy van FysioWorkshop, werd iedereen nog even snel voorbereid op wat komen ging. Om 12 uur precies, gaf wethouder Paul van Ruitenbeek het startsignaal met het luidden van een bel. Een enorme oranje mutsen massa rende daarna richting het water. Ging de één geheel kopje onder, de ander keerde al snel als het water de enkels bereikte. Maar er waren er ook die wel drie keer terug het water in renden. Voor iedereen was er na afloop een gesponsorde oliebol van bakkerij Hogenboom, een kop erwtensoep, halve rookworst, chocolademelk en een herinneringsvaantje. Van Ruitenbeek reikte aan alle deelnemers die voor de 5 e of 10 e keer mee doken een medaille uit. Er waren 28 deelnemers die 5 keer doken en 9 voor de 10e keer.  Eén deelnemer dook al 22 keer.

Grootste in de regio
Erik Akkermans, een van de drie organisatoren, ervaarde deze duik ook weer als de gezelligste Nieuwjaarsreceptie. ‘We mogen heel erg blij zijn met onze lokale sponsoren, want zonder die inbreng is een dergelijk event simpelweg niet te organiseren’. De duik in Houten is al jaren de grootste in de regio. Trots kijkend; ‘Het is ook de enige duik in Nederland, volgens soepsponsor Unox, dat herinneringsvaantjes en medailles uitreikt aan de deelnemers, hoe leuk is dat!’.

Onze fotograaf denkt iedereen tijdens de duik op de foto gezet te hebben. Wilt u dat controleren (en misschien downloaden voor privé gebruik) dan kijkt u op Nieuwjaarsduik 2024 Houten. Het vergt mogelijk wel wat tijd, want u was immers met velen!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love