65-jarige vrouw bekneld onder de mand van een heteluchtballon

16 juni 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. 65-jarige vrouw bekneld onder...

Een 65-jarige vrouw is donderdag onder de mand van een luchtballon bekneld geraakt.

Een woordvoerder van het ballonnenbedrijf laat weten: “De ballon was vlak voor start geankerd aan de auto. De ballonmand is op het moment dat de mensen wilden instappen gaan schuiven. Er stond een passagier aan de voorzijde van de ballon die gestruikeld is, en daar is de mand overheen gekomen. Deze persoon raakte bekneld maar is vrij snel onder de mand vandaan gehaald.” 

De hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Het slachtoffer raakte wel gewond maar bleef goed aanspreekbaar. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het opgeroepen mobiel medisch team dat werd ingevlogen is onverrichter zake weer vertrokken.

Het incident gebeurde op een terrein aan het Ka-pad waarvandaan geregeld heteluchtballonnen het luchtruim kiezen. Het gewicht van de mand wordt mede bepaald door de branders waarmee de ballon van hete lucht wordt voorzien. De mand waaronder de onfortuinlijke vrouw is terechtgekomen weegt 1250 kilo. Het slachtoffer zou met een gezelschap een ballonvaart maken richting Beesd.

Een plotselinge windvlaag is mogelijk de oorzaak van het ongeluk. Omstanders verklaren aan de pers dat de bestelbus met aanhanger waaraan de ballon was verankerd, enkele meters door de windvlaag is meegesleurd.

 

Foto’s

Hans-Peter van Rietschoten

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love