Raadsbesluit: geen ontvangstruimte begraafplaats Oud Wulven

6 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Raadsbesluit: geen ontvangstruimte begraafplaats...

Begraafplaats Oud Wulven in Houten Noord krijgt definitief geen fatsoenlijke ontvangstruimte. Dit is de uitkomst van het gemeenteraad overleg afgelopen donderdag. De kwestie draait als zoveel zaken, om geld.

Gemeenteraadslid Marja Damman van GroenLinks laat desgevraagd tegenover RTV Utrecht weten:

“Er is helaas geen kostenneutrale oplossing voor een ontvangstruimte, want inrichting, onderhoud en exploitatie, dat is zoveel meer dan alleen maar een gebouw neerzetten. En familieleden kunnen ook bijeenkomen in het Moluks Kerkelijk Centrum”. Het Moluks Kerkelijk Centrum ligt op een steenworp afstand van de begraafplaats aan de Oud Wulfseweg.

Het voorstel voor een ontvangstruimte werd tijdens de vergadering in stemming gebracht maar mocht niet rekenen op veel steun. Door negentien tegenstemmers werd het voorstel van tafel geveegd, dit zeer tot ongenoegen van onder andere SGP fractievoorzitter en inbrenger van het discussiepunt, Wouter van den Berg.

VVD wethouder Sander Bos meent dat Oud Wulven een eigen ontvangstruimte niet direct nodig heeft gezien de alternatieven in de directe omgeving en het afnemende gebruik van de begraafplaats. Hij laat aan RTV Utrecht weten: “Ook is er in het verleden samen met ondernemers naar gekeken. Onder de streep blijft het een financiële kwestie.”

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love