Wat kan jij doen voor NLdoet?

27 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Wat kan jij doen...

Na een aantal afgelastingen eerder dit jaar vindt NLdoet, een landelijke actie van het Oranje Fonds, deze vrijdag en zaterdag (28 en 29 mei) plaats. Vrijwilligers zullen dan weer massaal hun handen uit de mouwen steken. Ook in Houten zijn er verschillende organisaties die zich bij NLdoet hebben aangesloten.

Het Moluks Kerkelijk Centrum (MKC) is een van de organisaties aan de actie deelneemt. Tjaka Usmany, de beheerder van MKC, vertelt dat ze al meerdere keren hebben meegedaan. Ook dit jaar biedt de organisatie een zogeheten klus aan. “We zijn van plan om een tuinbank te maken, zodat bezoekers na een wandeling over het terrein kunnen uitrusten. Ook zullen we onderhoud aan het schilderwerk, de tuin en het gebouw verrichten”, aldus Usmany. Op dit moment zijn er nog een aantal plekken voor vrijwilligers beschikbaar om zaterdag te helpen.

Ook zorginstelling Reinaerde is voor hun klus op zoek naar enthousiaste Houtenaren die vrijdag willen helpen. Thirza Brouwer, een medewerker van Reinaerde: “Aangezien er binnenkort twee huizen van Reinaerde worden samengevoegd, willen we de tuin op orde maken.” Het idee is om vrijdag van zes pallets een verticale tuin te maken. Zo kan er op een klein oppervlakte toch worden getuinierd en wordt de omgeving van de bewoners een stukje groener.

NLdoet wordt al 17 jaar georganiseerd door het Oranje Fonds. In Houten wordt samengewerkt met sociale organisaties als Stichting Fort Honswijk Everdingen, Het Moluks Kerkelijk Centrum en zorginstelling Reinaerde. Kijk voor meer informatie op nldoet.nl.


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love