Uitzending De Kracht van Houten: dinsdag 1 maart 2016

1 maart 2016

 1. Home
 2. /
 3. Programma's
 4. /
 5. De Kracht van Houten
 6. /
 7. Uitzending De Kracht van...

Ook deze uitzending was weer veelzijdig en er kwamen veel onderwerpen ter sprake zoals: De wakkere Akker, NLdoet, de Ik Pas en Prokkel

In het 1ste uur:

 • De Wakkere Akker is een initiatiefgroep van mensen uit de wijk die ongerustheid wil wegnemen die ontstaan zijn door veranderingen in de wereld van de zorg: een lokaal netwerk van vraag en aanbod bij allerlei soort (hulp)vragen in de wijk de Akkers. En vooral bedoeld voor de kwetsbare doelgroep van 75+. In de studio praten we met Sep Meijers, een van de initiatiefnemers van de Wakkere Akker.
 • Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart staat Nederland weer in het teken van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Houten bruist het die dag van de activiteiten. Van koekjes bakken tot een workshop bloemschikken en van schilderen tot het maken van een gezellige wandeling met verrassingen.Willeke van Amerongen van Driestroomhuis Helder en Jennifer Nap van Junior Chamber International Kromme Rijn vertellen over de Houtense NLdoet 2016.
 • Op zaterdag 5 maart, om 17.30 uur wordt er in het Wereldhuis een Syrische maaltijd gehouden, voorbereid door Syrische Houtenaren. Toegangsprijs is € 15,00; kinderen halve prijs. De opbrengst gaat naar het werk van World Vision, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die noodhulp verleent in de vluchtelingenkampen rond Syrië.
  Nel den Boer van World Vision vertelt over de telefoon over deze smakelijke avond.

In het 2de uur:

 • Boeken over borstvoeding zijn er zat. Maar boeken over borstvoeding met zowel humor als relativering én respect voor flesvoeding zijn schaars. Daarom schreef tv-presentator Sofie van den Enk samen met co-auteur Eva Munnik De melkfabriek, een handboek voor borstvoeding: alles wat je als (aanstaande) moeder moet weten over het voeden van je baby. Met ervaringsverhalen van Sofie (die haar twee kinderen borstvoeding gaf), van Mireille, een zeer ervaren en relativerende kraamverzorgster, en van andere BN’ers. Gast in de studio is Mireille Zijderveld die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het boek De Melkfabriek.
 • De landelijke campagne ‘Ik Pas’ is onderdeel van het project ‘Nuchter Verstand’ van gemeenten in Utrecht-West en Lekstroom. De campagne om 30 dagen geen alcohol te drinken start op 2 maart. Van de gemeente Houten gaat wethouder Jocko Rensen van Welzijn en Volksgezondheid deze uitdaging aan. De gemeente Houten wil ook graag van ouders en jongeren horen wat wel of niet werkt als het gaat om het matigen van alcoholgebruik. Aan de telefoon: wethouder Jocko Rensen.
 • Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken.Tijdens de nationale prokkel-stagedag loopt iemand met een (verstandelijke) beperking 1 dag stage bij een bedrijf. Op woensdagavond 9 maart van 19.00 tot 20.30 uur is er een informatieavond voor alle prokkelaars en begeleiders bij ′van Houten&co′, Onderdoor 160 (ingang bibliotheek).
  Gasten Veerle Boersma en Marianne Pleijsier informeren over de Houtense Prokkel-stagedag 2016.

 

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love